Sunday, December 27, 2009

PeTaNg YaNg MaLaNg...

13 ulasan
Salam sahabat blog...

Kata orang malang tak berbau huhu. Benarlah kot kalau dapat dihidu dah tentu dielak awal2kan??? Ekekeke... Sayangkan. Ala... segalanya dugaan. Itulah yang dikatakan takdir bukan???

Apa ni abi... huhu. Ala sikit je Allah uji. Bukan beratpun orang lain mungkin menerima ujian yang lebih berat dari kot. Senyum jelah walau tak seikhlas mana wakakaka. Oklah camni ceritanya...

Khamis petang abi dah berjanji dengan abang abi untuk memimjam Nissan Frontier dia.... nak angkut sikit lagi barang ni dari Bera ke Pilah... jauhkan? Nak kata jauh takdelah jauh mana. Nak kata dekat takdelah dekat saangat jaraknya cukup2 untuk solat jamak je. Hehe... topek2. 90km.

Jumaat abipun mula mengangkut sikit2 barang... dua round jugalah. Pagi jam 10 bergerak. Siap baik sampai di Pilah... jam 11. 15. Turun barang segalanya bergerak semula balik ke Bera. Alhamdulillah elok2 sempat solat jumaat di Masjid Daerah Bera. Syukur. Petangnya dalam jam 4 lebih... mula sesi kedua angkut mengangkut... huhu. Sesampai di kawasan Felda Lui sedang asyik menyembang dengan ummi tetiba ada satu lori memotong abi. Malangnya entah camne tergeser sedikit di bahagian hadapan Nissan Frontier abi mengakibatkan tercalar dan mentol depan patah tempat pegangnya. Mentol takdelah pecah. Huhu.

Silapnya terlalu cepat celok sampai terkena kereta abi sedang di hadapan masih kosongpun. Entahlah... Oleh kerana barang banyak di belakang Nissan kami dan tak bertutup manakala lori tersebut laju... abi pasrah aja. Maklumlah lori kosong apa yang abi perasan hanyalah lambang felda sahaja. Kalau tak silap plat WLT. No tak ingat huhu.

Di sini abi ingin bertanya pada pakar2 kereta dan spare part. Abi dah tanya Nissan sendiri katanya mentol tersebut kena beli satu set dan harganya RM650 yang baru. Huhu. Banyak juga tu. Berbaloi2 lah abi jawabnya. Pada sahabat yang tahu tempat2 spare part second hand bolehlah maklum pada abi... nak pulangkan kete abang kalau boleh dalam keadaan baik ekeke... Pastu tempat bercalar tu plak cat satu bengkel dekat sini nak RM180 huhu... adois jawabnya bukan berbalaoi2 je abi berbalam2 plak dah hehe...

Mungkin ini hadiah tahun baru buat abi wakaka... takpelah. Segalanya adalah ketentuan dari Dia. Terima seadanya. Pasrah.

13 ulasan:

ikhwanmuda says:
8:59 PM

Salam,
Ana ada jumpa ngan cikgu Din masa buat program motivasi remaja di Surau Taman Temerloh Makmur bebaru ni. Ada tanya kat dia pasal enta. Dia ada ckp yg enta pinjam kete utk punggah barang...huhu. tp takde pulak dia ckp enta eksiden. sabo la. ujian ujung tahun.

Ada sorang sahabiah dpt posting ke Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan. Kolej tempat enta ngajo la dak? Nama dia Wan Nur Ilani. junior ana. Budak jemaah kampus masa di UMS tu. Boleh la pikir2 bentuk jemaah plak kat sana.

Quran says:
11:33 PM

salam waalikum

Hey,it is a nice blog,But Malangnya entah camne tergeser sedikit di bahagian hadapan Nissan Frontier abi mengakibatkan tercalar dan mentol depan patah tempat pegangnya. Mentol takdelah pecah. Huhu.

Islam says:
11:49 PM

Pls make a post related comments
Allah
Islam
Muslim
Dajjal

Pour partager ma marque de mode says:
11:30 AM

DaVinci Bridal Dresses
Eden Bridal Dresses
Forever Yours Bridal Dresses
La Sposa Bridal Dresses
Forever Yours Wedding Dresses
Impression Wedding Dresses
Jordan Wedding Dresses
La Sposa Wedding Dresses
Moonlight Wedding Dresses
Mori Lee by Madeline Gardner
Plus Size Wedding Gowns
Romantic Wedding Dresses
San Patrick Wedding Dresses
Sottero Midgley Wedding Dresses
Watters Wedding Dresses

Best Technology Blog says:
1:23 PM

Such work is demanding. Very good. Thanks.

Daily International News says:
1:31 PM

Admirable work. Make another such like it. Thanks.

World Bookmarking Online says:
2:30 PM

The World Bookmarking Online site is a largest bookmark site. Anybody can be use this social bookmark site for bookmarking there website. This Is SEO helping site. So you can use this site for SEO your website.

New World Bookmarking says:
2:30 PM

The New World Bookmarking site is a largest bookmark site. Anybody can be use this social bookmark site for bookmarking there website. This Is SEO helping site. So you can use this site for SEO your website.

My World Bookmarking says:
2:31 PM

The My World Bookmarking site is a largest bookmark site. Anybody can be use this social bookmark site for bookmarking there website. This Is SEO helping site. So you can use this site for SEO your website.

The World Bookmarking says:
2:31 PM

The World Bookmarking site is a largest bookmark site. Anybody can be use this social bookmark site for bookmarking there website. This Is SEO helping site. So you can use this site for SEO your website.

World Bookmarking Site says:
2:31 PM

The World Bookmarking Site, site is a largest bookmark site. Anybody can be use this social bookmark site for bookmarking there website. This Is SEO helping site. So you can use this site for SEO your website.

Zool Fazlee says:
10:30 PM

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.00/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

terima kasih admin

Quran Learning says:
9:24 PM

online quran learning