Saturday, May 15, 2010

SePiNgGan NaSi Di KoPiTiAm MeLaNg...

69 ulasan
Sepinggan nasi di kopitiam Melang

Sepinggan nasi di kopitiam Melang
tidaklah sama di hotel berbintang2
apalah sangat dengan Melang
sebuah pekan kecil lagi usang
bukannya Bukit Bintang...



Sepinggan nasi di kopitiam Melang
bagai kudapan anak2 hartawan
hanyalah picisan anak2 bangsawan
namun
aku pasti
sepinggan nasi di kopitiam Melang
persis mutiara
bagi anak2 malang
yang tidak punya ruang
mahupun peluang

69 ulasan:

al-mankaraqi says:
1:07 AM

salam abi, koi tok kisoh melang ke malang.......asalkan awok hulur sepinggan ke koi hehehehe............

Jejaka Desa says:
3:33 AM

Kadang2 kite terlupe untuk mensyukuri rezeki yang kite terime.

Anonymous says:
7:59 PM

salam ustaz..apa maksud puisi ustaz tu..ngutuk ker puji..sedap plok sotong tu..besar..tapi ada separuh jer..ustaz makan tak ajak org yeee... kat aner kedai tu yek...dah meleleh air liur ni..

muhammadkamal says:
7:35 PM

salam .... ustaz ....keif hal ? lama tak berjumpa di blog ye

krulayar says:
8:14 PM

'KIAMAT DAN KEADAANNYA'

http://www.scribd.com/doc/36025155/Surat-Kepada-Yang-DiPertuan-Agong-Dan-Mufti-Mufti

anakomar3 says:
9:01 PM

Anakomar

Abul Laits meriwayatkan dengan sanadnya dari Usman bin Affan r.a. ketika berkhutbah berkata: "Hati-hatilah kamu dari khamar sebab ia induk dari dosa-dosa yang keji, sesungguhnya dahulu ada seorang abid yang biasa pergi masjid, tiba-tiba ia bertemu dengan seorang wanita pelacur, maka ia dipanggil oleh pelayannya dan dimasukkan kedalam rumahnya, lalu ditutup pintunya. Sedang disisi wanita itu ada segelas khamar dan seorang anak kecil. Maka berkata wanita itu: "Engkau tidak boleh keluar sehingga minum khamar atau berzina padaku atau membunuh anak kecil ini. Jika tidak saya akan menjerit dan berkata: "Ada orang masuk kerumahku." Jawab abid itu: "Zina saya tidak mahu, membunuh juga tidak." Lalu ia memilih khamar sahaja. Dan setelah ia minum dan mabuk maka ia berzina dan membunuh bayi itu." Usman berkata: "Kerana itu tinggalkanlah

Anakomar

ORang arab ni memang bodoh dan jahat. jadi ko janganlah ikut dia orang.

Jauhi bangsa yang jahat mcam ni.

Ikut tamadun moden macam jepun ke, inggeris ke dia orang gentleman.

Kalau ikut orang Arab ko jadi kuno.

Anonymous says:
12:11 AM

thanks...try checkout this site http://tinyurl.com/2cr7gva

zay says:
9:12 PM

sedap sedap sedap :)

erico anaci says:
11:04 PM

i dh follow u jgn lupa singgah n follw me.. yq

erico anaci says:
11:06 PM

i dh follow u jgn lupa singgah n follw me.. yq

Anonymous says:
6:01 PM

kopitiam lain2 tu tak nak wat puisi ker.. Di KB dah banyak macam cendawan naik lps uje

izzuddin says:
12:15 PM

Syukur Nikmat yang ada..Live Tube Video Of Maher zain, Sami Yusuf,Mesut Kurtis,and many more artist from Awakening

akuamir says:
2:09 PM

salam ustaz

kifaharifin says:
9:39 AM

blogwalking. sudilah singgah dan follow my blog http://kifah-arifin.blogspot.com/

[™محد زولفکر] Zulfakar says:
10:35 AM

Dalam Maknanya...

Dalam Isinya...

Renung-renungkan

jamesfrac says:
5:34 PM

Thanks for sharing this good information here. Lingerie.

Anonymous says:
12:59 PM

salam ustaz....aja nak bertanya.... apakah hukumnya memakai pakai baru di hari raya?

cityiklan says:
7:39 PM

Salam Ramadhan Dari Saya Buat Semua
Cityiklan
Iklancoffee
andaforex
Singgah Iklan

Nor Fadila Rosli says:
7:47 AM

salam ustaz..makan tak ajak pun.. saya singgah dan follow sini..
jemputlah singgah ke blog saya ye..

http://blogakufadila.blogspot.com

JASMIN says:
3:32 AM

Jika anda hendak mempromosi produk atau perkhidmatan anda pastikan anda miliki MyVideoTalk….ianya sangat berkesan. Anda boleh menghantar video dengan emel dan ianya sesuai untuk semua jenis perniagaan, pengurusan organisasi dan juga politik. Anda boleh membuat broadcasting, video conferencing dan mempunyai saluran TV tersendiri Sila layari http://jasminjutawan.tv/ . Berminat hubungi : Jasmin Ishak di talian 019-6527240 emel: jasmin2uu@gmail.com

elvin says:
11:40 AM

salam ustaz dari saya, sudikah ustaz mampir ke blog saya http://skrtu.blogspot.com

wahyu-amanullah says:
8:13 PM

salam knal
mampir ya ke blog saya
http://wahyu-amanullah.blogspot.com/

Islam says:
11:49 PM

Pls make a post related comments
Allah
Islam
Muslim
Dajjal

CCTVkarachi says:
7:12 PM

Incidentally, I like the way you have structured your site, it is super and very easy to follow. I have bookmarked you and will be back regularly. Thank you
CCTV karachi

zjalil says:
2:59 PM

menarik tentang foto ini adalah pinggannya sama dengan pinggan yang digunakan di cafe saya di Muar Malaysia...:))

Global Bookmark Shop says:
8:08 PM

Useful post. We look forward for the next. Thanks.

Universal Bookmark says:
8:08 PM

Very enjoyable post. I like it. Looking for more. Thanks.

World Wide Place Holder says:
8:09 PM

Nice work. I appreciate it. Looking for such useful future works. Thanks.

Universal Place Holder says:
8:09 PM

Good post. Keep going and be useful for others. Thanks.

World Directory Submission says:
8:17 PM

Beautiful writings. Good thinking. Keep going. Thanks.

World Directory Submissions says:
8:18 PM

Nice article. Unique thinking. Thanks.

Pokeh Busu says:
11:56 AM

Melang kek mano, tak nampak pun

siti nor fadhila says:
2:06 AM

singgah n follow....:)

Pour partager ma marque de mode says:
11:28 AM

Wedding Dresses
Bridesmaid Dresses

Prom Dresses
San Patrick Bridal Dresses
Alexia Bridesmaid Dresses
Alfred Angelo Bridesmaid
Allure Bridesmaid Dresses
Bari Jay Bridesmaid Dresses
DaVinci Bridesmaid Dresses
Forever Yours Bridesmaid
Tiffany Prom Dresses
Dessy Wedding Dresses
Alfred Angelo Wedding Dresses
Bonny Wedding Dresses
Casablanca Couture
Casablanca Wedding Dresses
Dessy Wedding Dresses
Davinci Wedding Dresses
Dessy Wedding Dresses
Eden Wedding Dresses
Ella Rosa Wedding Dresses

Global Bookmark Today says:
1:14 PM

Nice article. Unique thinking. Thanks.

Best Directory Submission says:
1:26 PM

Excelent work. Will be beneficial for others. Thanks.

News Link says:
1:28 PM

Efficient job. Worthy of applause. Thanks.

ayahbonda says:
7:02 PM

Assallammualaikum...selamat berkenalan...rezeki jangan ditolak.....

World Bookmarking Now says:
2:32 PM

The World Bookmarking Now site is a largest bookmark site. Anybody can be use this social bookmark site for bookmarking there website. This Is SEO helping site. So you can use this site for SEO your website.

Best Article Submission Today says:
2:32 PM

Article submission site is the site where you can submit different types of article of your interest and share your thought with others. We also provide some interesting and vital information rich article for you which may cheer you up.

New Best Article Submission says:
2:32 PM

Article submission site is the site where you can submit different types of article of your interest and share your thought with others. We also provide some interesting and vital information rich article for you which may cheer you up.

Syarifuddin says:
3:38 PM

Let me know the meaning beyond your poem ya.....:-)

Colin says:
7:13 AM

nice info

friend the last star says:
11:03 PM

woww dalam sangath yah....
mampir yah all.....

Anonymous says:
2:49 PM

FOREX
TRADING FOREX
TRADING GOLD
BEST BROKER FOREX
IKOFX
BELAJAR FOREX

obat asam urat alami says:
2:13 PM

waw >>>> :D

~~su manje~~~ says:
6:09 PM

salam.....
singgah petang...
salam kenal dari sumanje

B2M says:
12:23 PM

KESAH PENGHINAAN TERHADAP MASJID AL SOLEHIN DAN AHLI KHARIAHNYA DIKULAIJAYA
www.karamsingwali.blogspot.com

ummu says:
9:11 AM

assalamualaikum ustaz
salam ramdahan al kareem

obat kuat pria says:
11:27 AM

like this

boomboom says:
6:26 PM

Thank you for your wonderful blog, and I hope to join us in: http://www.freedatingsitesmeet.com

Zool Fazlee says:
10:22 PM

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.00/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

terima kasih admin

riski says:
2:36 AM

salam kenal y...

silahkan mampir di blog saya.

Bali Hotels says:
1:38 PM

Travel to Bali is very good to booking from Indonesia Bali Hotels Accommodation.

You will find something natural around the Bali Luxury Hotels in Bali island. Exploring the island of Bali, and Best deal of

hotels. Check also special deals on

Bali Hotels in Hotels Kuta Bali

Seminyak Hotels

Legian Hotels ,

Nusa Dua Hotels

Nusa Lembongan Hotels

Bandung Hotels

Ubud Hotels

and Sanur Beach Hotel



Or if you want to get holiday in Phuket, you can book from Phuket Hotel , Patong Hotels booking online, thanks.

Turkey Istanbul Hotels.

Kak Mahh says:
6:38 PM

salam kenal

awais khan says:
7:12 AM
This comment has been removed by the author.
awais khan says:
7:14 AM



If u want to learn quran online basic or with tajweed.
learn quran online

memmetlenggeng says:
4:48 PM

salam kenal, saya dah baca blog tuan, entry2 yg bagus. Ada masa marilah follow saya.TQ

Australian Business Toll Free Number says:
4:35 PM

Having a stable broadband provider that will sustain your needs for browsing and researching is a great investment you need to make in the growing internet age.

Shila says:
12:31 PM

Apabila menghadap rezeki kita perlu ingat bahawa ianya kurniaan Allah. Baca Bismillah sebelum menjamahnya dan ucapkan alhamdulillah sesudah menikmatinya...

Shila

Anonymous says:
12:35 PM

http://goo.gl/hvbj5e

learning quran says:
8:56 PM

ustaz ....keif hal ? lama tak berjumpa di blog ye

anggi pradiska abadi says:
11:35 AM

selalu bersyukur gan, anggipradiskaabadi.blogspot.com

hanna says:
4:03 PM

Apabila menghadap rezeki kita perlu ingat bahawa ianya kurniaan Allah. Baca Bismillah sebelum menjamahnya dan ucapkan alhamdulillah sesudah menikmatinya...
Quran learning online

Kesehatan says:
11:54 AM

Kesehatan : I am fascinated by this post. Thank you very much.

NORLIDA says:
1:55 PM

nmpak sedap menunya ;)


feel free to visit my blog, sharing about family, parenting & my experience with shaklee ^__^

http://idanas.blogspot.com/

PUSAT BIMBINGAN KELUARGA HIDAYAH says:
10:58 AM

PAKEJ UMRAH serendah RM4,590

Assalamualaikum Tuan/Puan,

ALFAJR TRAVEL & TOURS SDN BHD menyediakan perkhidmatan UMRAH sepanjang tahun 2014 dengan harga yang berpatutan di antara RM4,590 - RM5,890!!

Pendaftaran SEGERA!

Anda boleh layari laman web kami http://www.alfajrtravel.com.my atau hubungi wakil JOHOR 07-2344437 / 012-7434259 untuk sebarang pertanyaan

PUSAT BIMBINGAN KELUARGA HIDAYAH says:
11:01 AM

KURSUS PRA PERKAHWINAN JOHOR

Assalamualaikum Tuan/Puan,

Pendaftaran SEGERA!

Anda boleh layari laman web kami http://kursusperkahwinanjohor.blogspot.com atau hubungi wakil JOHOR 07-2344437 / 012-7434259 untuk sebarang pertanyaan

quran online says:
7:50 PM

Great work,,, keep it up.