Monday, April 27, 2009

MuAk DaN mUaL...

0 ulasan
Salam sahabat blog...

Tak tahu di mana untuk OK mulakan tulisan pada kali ini... Fikiran agak berserabut sebagaimana serabutnya dunia politik di negara kita. Serabut dengan PRK yang tidak sudah-sudah, serabut dengan kuasa yang diambil mudah, serabut dengan cerita yang apa entah.

Melihat kepada kecenderungan pilihanraya kecil yang tidak sudah. OK rasa andai Penanti bukan yang terakhir... dan selepasnya akan ada lagi PRK demi PRK walau dengan apa alasan sekalipun, ia akan menjadikan rakyat muak. Muak yang amat meloyakan dengan permainan politik seperti ini. Tidak kiralah siapa yang dipersalahkan atas terjadinya PRK. Ia tetap memualkan.

Calon terawal menawarkan diri untuk bertanding di Penanti.
Untuk rakyat juga??? wakakakakakaka


Muak dan mual yang meloyakan... kenapa dan mengapa???

Muak dan mual kerana betapa mudahnya kepercayaan rakyat diperkotakkatikkan.

Muak dan mual bila mereka yang kita pilih kononnya untuk membela kita mengambil jalan terlalu mudah apabila ditimpa masalah. Jalannya terlalu mudah... perletakan jawatan. Begitu sahaja. Tamat. Bermulalah sebuah PRK baru.

Muak dan mual apabila satu demi satu mereka yang kita pilih mempermainkan kepercayaan kita kononnya untuk sebuah kebenaran. Segalanya untuk rakyat??? Benarkah rakyat??? Apa yang rakyat dapat???

Muak dan mual apabila mereka yang kita pilih dengan mudahnya melompat ke sana dan ke mari... melompat yang konon segalanya untuk rakyat. Demi rakyat. Demi kebenaran. Adoissssssss. Nak termuntah rasanya.

Muak dan mual apabila segalanya perlu dipolitikkan.

Moga muak dan mual ini akan berakhir segera sebelum ia menjadi barah yang merosakkan seluruh jiwa.

Perghhhhhhhhhhh tak tahan nak termuntah ni. Ngalahkan pompuan mengandung. Huhu. Maaf ke tandas dulu yer. ekekeke.

Rasa hati : Loya...

0 ulasan: