Thursday, November 05, 2009

KoNyAnG & MuFTi...

3 ulasan
Salam sahabat blog...

" Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, tindakan itu adalah wajar kerana bekas mufti itu secara terang-terangan tidak mengikut undang-undang yang ditetapkan dalam pentadbiran agama negara ini. "


Sinar harian : 5 Novermber 2009


Alhamdulillah baru balik menggoreng nasi kat kodai hehe. Konyang bebenor rasa. Sompek sei belek2 Sinar harian... tajuknya 2 mufti sokong JAIS. ekeke. Mufti negeri aku plak tu... jadi kenalah abi bersama mufti negeri sendiri. Mufti Pahang dan Perak.


Alasannya mudah dan simple... DR MAZA mantan seorang mufti dia sepatut tahu dan paham bab2 tauliah ni... kalau dia orang yang tahu dan paham langgar siapa lagi nak diharapkan ikut undang2... Kalau tak nak ikut lain kali jangan buat undnag2. lagipun undang2 dunia je. Boleh ubah suai. Tapi kalau dah buat kenalah ikut tak gitu DR???


Camnilah kalau nak lebih mudah abi cadangkan... semua pemegang ijazah pengajian Islam dari mana-mana Univsersiti dibenarkan untuk berucap di mana-mana masjid atau surau di mana-mana tempat di Malaysia. Mudahkan??? tak perlu tauliah... just maklumkan sahaja pada pimpinan daerah atau satu2 tempat tersebut. Tauliah ni untuk mereka yang bukan dari pengajian Islam tetapi berminat untuk bersama menyebarluaskan Islam.


Amacam cadangan abi??? Ok ke Ko??? Bincanglah... hahaha

3 ulasan:

Anonymous says:
3:05 PM

SETUJU, ...sesangat, saya pun tak tak tahu pa kena dgn mufti perak kebelakangan ni, tan sri dah dapat dah,... sayang kerusi kut...

irn cwa says:
1:00 PM

betuiiii...betuiiii....

Anonymous says:
4:53 PM

SETUJU..supaya syiah boleh berdakwah, muktazilah boleh berdakwah, jabariah boleh berdakwah, qadiani boleh berdakwah..x salah kan? kita nak menadah ilmu je, bukan nak ikut ilmu nya pun! boleh? kan lebih universal?